Houwen Groenten BV
Een niet-winterharde, eenjarige plant, die als bladgroente gekweekt wordt. De kropsla is afkomstig uit Egypte en West-Aziƫ. Reeds 2500 jaar geleden gebruikten de Egyptenaren sla. Ook bij de Grieken en Romeinen was de sla geen onbekende. De sla in die tijd vormde nog geen krop. De slablaadjes werden als een bos fijne blaadjes geteeld. In onze streken was kropsla al in de 16de eeuw bekend toen men sla at die men met een beetje azijn besprenkelde. Men neemt aan dat de huidige slasoorten afkomstig zijn van de kompassla, Lactuca serriola, een slasoort die nu nog in het Middellandse Zeegebied voorkomt.
Veldsla is geen sla-soort zoals de andere en is afkomstig uit Zuidelijk Europa.
Alle sla-soorten bevatten een wit melksap dat lactucopicrine bevat, met een rustgevende werking.

Producten: Ijsberg

Het hoofdproduct van Houwen Groenten BV is ijsbergsla. Hieronder vindt u wat meer informatie over deze groente!

Naam: Lactuca sativa var capitata

Familie: Asteraceae

Plantbeschrijving:
IJsbergsla is een kropslasoort met een vrij knapperig blad. De smaak is wat pittiger dan de meer bekende botersla of kropsla. IJsbergsla kan heel grote kroppen voortbrengen, waarvan vooral de binnenbladen heel smakelijk zijn. De groeiduur is enkele weken langer dan de gewone kropsla.

Standplaats:
Het is niet altijd nodig een speciaal stukje grond voor sla te bestemmen, omdat sla een ideaal gewas is om tussendoor of om en om te planten. Je kan soms tussen andere gewassen planten of hier en daar er tijdelijk een leeg plekje mee opvullen.


Producten: Radicchio

Plantbeschrijving:
Radicchio wordt in Italiƫ al eeuwen geteeld en behoort tot dezelfde plantensoort als witlof. Dat proef je aan de wat bittere smaak. Deze smaak wordt milder als de groente gekookt of geroosterd word. Het teeltseizoen begint rond 1 april, omdat radicchio gevoelig is voor koude grond. De radicchio kan geoogst worden als de krop hard is. De bol wordt afgesneden, schoon gemaakt en gesorteerd. Radicchio is een erg arbeidsintensief product, maar heel gezond en bijzonder van smaak. 

Snijmachine
Lactuca - Asteraceae
Designed by TVI Design