Houwen Groenten BV

Teelt

Ons plantseizoen van ijsbergsla begint in de lente zo snel als het land mooi klaar licht voor te planten.
Dit gebeurt normaal gesproken begin maart. Dan planten wij elke week verschillende keren nieuwe planten bij tot aan 20 augustus. Ons plantschema is er op gericht om onze oogsthoeveelheid per week ongeveer hetzelfde te houden. Om voor onze afnemers een zo constantmogelijke stroom te hebben en de arbeidsfilm zo vlak mogelijk te houden. Ons eindproduct proberen we met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen en kunstmest te telen maar toch een goede kwaliteit te waarborgen. Daarom zijn onze rassen altijd gestaafd aan de nieuwste normen.


Oogst


Ons oogstseizoen van de ijsbergsla loopt van begin mei tot eind oktober en elke dag is er 's morgens sla beschikbaar. In alle vroegte wordt er 's morgens begonnen met de oogst van de ijsbergsla. Dit doen we met twee machines en een vaste ploeg mensen die het vak kennen om een mooie bol ijsbergsla af te leveren zonder beschadigingen. Deze ijsbergsla zal later in het handelskanaal geen problemen ondervinden.


Opslag

Als er een kar vol is, wordt deze zo snel mogelijk naar de koeling gereden. In een vacuum koeler wordt de ijsbergsla naar een temperatuur van 3 graden Celsius gebracht. Hierna is de ijsbergsla gereed voor transport en kan deze naar elke bestemming gebracht worden.

Ons bedrijf is al verschillende jaren globalgap gecertificeert!

 

 IJsbergsla inpakken
Pallets IJsbergsla
Designed by TVI Design